Cześć kochani !!!!
Dziś mam dla Was mój stary przepis na ciasto z jabłkami , marchewką i cynamonem. Ciasto jest bardzo delikatne, mokre i przyjemne. Polecam.
POTRZEBUJEMY
- 3 małe jajka
- 20 dkg cukru
- 1 szklanka oleju
- 20 dkg mąki krupczatki
- 20 dkg mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 dkg startych jabłek
- 30 dkg startej marchewki
- 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu
Dodatki
- papier do pieczenia
- blaszka o wymiarach
- 1/2 czekolady białej na polewę
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do wysokiego naczynia dajemy rozbite całe jajka
- Wsypujemy cukier i ubijamy mikserem
- Dodajemy sodę, proszek, cynamon, mąkę
- Mieszamy i dodajemy olej
- Na koniec dodajemy odciśnięte jabłka z marchewką
- Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika temperatura 150 stopni C pieczemy około 40 minut do tkz suchego patyczka
- Po upieczeniu studzimy i polewamy rozpuszczoną czekoladą
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do wypieków takich najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook , Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz