Cześć kochani !!!
Mam dla Was dziś ciastka kruche serduszka budyniowe. Szybkie w przygotowaniu .
POTRZEBUJEMY
- 20 dkg masła schłodzonego potartego
- 2 szklani mąki pszennej
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- 1 łyżka płaska kakao
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski dajemy wszystkie składniki szybko zagniatamy
- Ciasto dzielimy na pół
- Do jednej części dodajemy kakao, drugą zostawiamy jasną
- Formujemy kule i wkładamy obie do lodówki na co najmniej pół godziny
- Ciasto po schłodzeniu rozwałkowujemy, wycinamy serca
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 stopni C i pieczemy około 20 minut na złoty kolor
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do wypieków takich najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook , Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot : Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz