15 stycznia 2017

Powrót lata

Cześć kochani !!!

Karnawał nadal trwa . Mam dla was kolejny przepis bardzo szybki i prosty do przygotowania.



POTRZEBUJEMY :
 
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- owoce (różne w zależności jakie lubimy)
- 1 opakowanie polewy cukierniczej bezbarwnej
-  papier do pieczenia
- blaszkę

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wyjmujemy dwa opakowanie ciasta francuskiego .Rozkładamy je i dzielimy na kwadraty ( w zależności jak duże ciastka chcemy) . W jednym z ciast wycinamy w środku mniejsze kwadraciki aby po upieczeniu poukładać w nich owoce.Na całe kwadraty nakładamy drugie z wyciętymi otworami .Tak przygotowane ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia .Pieczemy w temp. 150 C  termoobiegiem przez około 25 minut na złoty kolor. Po wystudzeniu do każdego  ciastka układamy owoce a następnie polewamy delkatnie przygotowaną wcześniej polewą (według przepisu na opakowaniu) .Gotowe ciastka pozostawiamy do zastygniecia polewy.


Jeśli spodobał wam sie ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga ,polecajcie znajomym i odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook
 

Smacznego ♥♥♥





         
                                                                                              Fot.Monika Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz