24 marca 2019

Ciasto z bananami i polewą kajmakową

Cześć kochani !!!


Dziś mam dla Was kolejny super przepis. Tym razem ciasto z bananami i polewą kajmakową.


POTRZEBUJEMY:

Ciasto

- 45 szt herbatników
- 1/2 kostki masła roztopionego

Krem

- 2 opakowania budyniu waniliowego
- 3 szklanki mleka
- 6 łyżek cukru
- 400 ml śmietany kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżeczki cukru do śmietany
- polewa kajmakowa ( kajmak podgrzany z odrobiną mleka )
- tortownica o średnicy 26 cm
- podkład pod ciasto

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Herbatniki pokrusz i wymieszaj z roztopionym masłem 
  2. Wyłóż do formy i wstaw do lodówki na około 2 godziny 
  3. Budynie ugotuj według przepisu na opakowaniu  z cukrem  na 3 szklankach mleka 
  4. Wystudź 
  5. Śmietanę ubij z cukrem na sztywno 
  6. Dodaj do niej serek mascarpone i dokładnie wymieszaj 
  7. Banany obierz i pokrój w plastry
  8. Wyjmij ciasto z lodówki 
  9. Poukładaj na nim pokrojone banany 
  10. Potem wyłóż budyń lekko ciepły 
  11. Poczekaj aż wystygnie 
  12. Następnie gotową masę śmietanową  nałóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj 
  13. Gotowe ciasto polej delikatnie polewą karmelową 
  14. Ciasto dajemy do lodówki w celu schłodzenia 


LUBIĘ I POLECAM ♥♥



Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥






                                                                        Fot: Monika Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz