6 marca 2018

Babka piaskowa

Cześć kochani !!

Dziś mam dla Was kolejny super przepis. Jest to babka bez której zbliżające się święta nie byłyby już takie same. W polskiej tradycji babka to istotny element na stole każdych świąt Wielkanocnych. Oto przepis , który ostatnio zrobiłam pierwszy raz i na pewno mogę Wam go polecić.

POTRZEBUJEMY :

- 3 jajka
- 135 g margaryny
- 1 opakowanie ,,Babka piaskowa'' POLSKIE MŁYNY
- forma do pieczenia o wymiarach około 11 cm x 25 cm ( lub okrągła o średnicy 18 cm)
- 1/2 szklanki cukru pudru
- sok z 1/2 cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Do naczynia wsypujemy zawartość opakowania , dodajemy jajka , miękką margarynę .
Całość miksujemy przez około 4-7 minut na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji .
Masę przekładamy do formy ( jeżeli trzeba smarujemy dokładnie margaryną)
Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez termoobiegu w temperaturze 165-170 stopni C przez 50-60 minut
Babkę posypać cukrem pudrem lub polewą cukrową .

Polewa cukrowa
Sok z cytryny  i cukier puder wymieszać razem jak będzie za rzadkie dodać jeszcze odrobinę cukru .


LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Bardzo polecam produkty Polskich Młynów do różnego rodzaju wypieków. Sprawdzają się idealnie do ciast, ciasteczek, babeczek czy chleba. Produkty są wysokiej jakości przez co efekt końcowy jest niesamowity.

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥









                                                      Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz