28 grudnia 2018

Beza Pavlova

Cześć kochani !!!

Mam dla Was kolejny przepis. Tym razem jest to beza Pavlova z malinami oraz puszystym kremem ze śmietany i mascarpone. Mam nadzieję ,że się Wam spodoba.


POTRZEBUJEMY :

Beza
- 8  białek
- 8 łyżek cukru
 -1  łyżka mąki ziemniaczanej

Krem 
- 300 ml śmietany kremówki 
- 125 g serka mascarpone 
- 30 dkg maliny 
- 30 g żelatyny 
- 2 łyżki cukru brązowego 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Beza
  1. Białka ubijamy mikserem na sztywno dodając cukier 
  2. Następnie mąkę ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy 
  3. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby w środku został dołek na krem
  4. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni  przez około 20 minut, po tym czasie zmniejszamy na 100 stopni  i przez kolejną godzinę  by beza wyschła  
  5. Po tym czasie zostawiamy bezę w piekarniku do całkowitego ostygnięcia 

Krem
  1. Maliny dajemy do garnka z cukrem brązowym i zagotowujemy 
  2. Żelatynę zalewamy delikatnie zimną wodą, tak aby napęczniała
  3. Do lekko ciepłych malin dajemy żelatynę namoczoną i mieszamy tak długo aż się rozpuści 
  4. Mieszamy dokładnie i studzimy 
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone na koniec maliny 
  6. Wszystko delikatnie mieszamy

EFEKT KOŃCOWY
  1. Na wystudzoną bezę układamy krem 
  2. Dekorujemy według uznania 
  3. Całą bezę wkładamy do lodówki w celu schłodzenia 

LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do tego przepisu można użyć różnych owoców. Możemy tutaj zaszaleć i skomponować coś według swojego pomysłu.

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga, polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 





                                                                      Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz