Mam dla Was kolejny przepis. Tym razem jest to beza Pavlova z malinami oraz puszystym kremem ze śmietany i mascarpone. Mam nadzieję ,że się Wam spodoba.
POTRZEBUJEMY :
Beza
- 8 białek
- 8 łyżek cukru
-1 łyżka mąki ziemniaczanej
Krem
- 300 ml śmietany kremówki
- 125 g serka mascarpone
- 30 dkg maliny
- 30 g żelatyny
- 2 łyżki cukru brązowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Beza
- Białka ubijamy mikserem na sztywno dodając cukier
- Następnie mąkę ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy
- Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, tak aby w środku został dołek na krem
- Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni przez około 20 minut, po tym czasie zmniejszamy na 100 stopni i przez kolejną godzinę by beza wyschła
- Po tym czasie zostawiamy bezę w piekarniku do całkowitego ostygnięcia
Krem
- Maliny dajemy do garnka z cukrem brązowym i zagotowujemy
- Żelatynę zalewamy delikatnie zimną wodą, tak aby napęczniała
- Do lekko ciepłych malin dajemy żelatynę namoczoną i mieszamy tak długo aż się rozpuści
- Mieszamy dokładnie i studzimy
- Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy mascarpone na koniec maliny
- Wszystko delikatnie mieszamy
EFEKT KOŃCOWY
- Na wystudzoną bezę układamy krem
- Dekorujemy według uznania
- Całą bezę wkładamy do lodówki w celu schłodzenia
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do tego przepisu można użyć różnych owoców. Możemy tutaj zaszaleć i skomponować coś według swojego pomysłu.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga, polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Do tego przepisu można użyć różnych owoców. Możemy tutaj zaszaleć i skomponować coś według swojego pomysłu.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga, polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Fot: Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz