2 sierpnia 2019

Ciasto jogurtowe z jagodami i lentilkami

Cześć kochani !!!


Dziś mam dla Was kolejny przepis z owocami .


POTRZEBUJEMY 

Ciasto 


- 2 szklanki mąki tortowej
- 3 duże jajka
- 1 szklankę jogurtu naturalnego
- 1 szklankę cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatki 


- 1 łyżka mąki ziemniaczanej do obtoczenia owoców
- 25 dkg malin
- 20 dkg lentilek
- papier do pieczenia
- blaszka  o średnicy 25 cm


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 


  1.  Do miski dajemy rozbite jajka 
  2. Następnie dodajemy cukier i miksujemy na puszystą masę
  3. Do masy dodajemy proszek do pieczenia , olej ,jogurt i mieszamy powoli 
  4. Następnie dodajemy mąkę 
  5. Wszystko mieszamy 
  6.  Blaszkę wykładamy  papierem do pieczenia
  7. Następnie dajemy gotowe ciasto 
  8. Owoce obtaczamy w mące i układamy na cieście 
  9. Na koniec układamy lentilki
  10. Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 stopni i pieczemy 40 minut na złoty kolor 
  11. Po upieczeniu studzimy i możemy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową


LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do ciasta  najlepiej zawsze użyć mąki Szymanowskiej uniwersalnej .

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥




                                                                          Fot.Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz