27 sierpnia 2019

Ciasto z borówkami i śmietaną

Cześć kochani !!!!


Dziś mam dla Was kolejny super przepis .

POTRZEBUJEMY

Biszkopt

- opakowanie Biszkopt z Mąki Szymanowskiej


Masa Borówkowa

- 600 g borówek
- 1/2 cytryny ( soku)
- 2 łyżki cukru
- 50 g proszku budyniu
- 100 ml wody


Krem śmietanowy

-  800 ml śmietany kremówki 30 %
- 3 łyżeczki cukru pudru
- 3 śmietan - fix

Dodatki

- herbatniki kwadratowe
- cukier puder na polewę
- woda
- sok z cytryny
- blaszka do pieczenia o wym 36 cm x 25 cm ( plus - minus)
- papier do pieczenia-duża paczka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA


Biszkopt

  1. Biszkopt przygotować w/g przepisu na opakowaniu 
  2. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 
  3. Piec w temp 150 stopni C przez około 30 minut na złoty  kolor 

Masa borówkowa

  1. Borówki włożyć do garnuszka ,dodać cukier
  2. Zagotować 
  3. Dodać sok z cytryny 
  4. Wlać budyń rozmieszany w wodzie i ugotować jak budyń
  5. Gotową masę borówkową wylać na ostygnięty biszkopt
  6. Odstawić do wystudzenia

Efekt końcowy 

  1. Następnie ubić śmietanę z cukrem i śmietan -fix
  2. Włożyć ją na wystudzoną masę borówkową 
  3. Na koniec poukładać herbatniki 
  4. Całość polać polewą lukrową z cytryną
  5. Udekorować 
  6. Odstawić do lodówki w celu schłodzenia 


LUBIĘ I POLECAM ♥♥


Do biszkoptu najlepiej zawsze użyć mąki Szymanowskiej uniwersalnej  lub gotowej mieszanki na biszkopt

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥






   
                                                                    Fot : Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz