Cześć kochani !!!!!!
Dziś szybkie ciasto bez pieczenia. Mam nadzieje że będzie Wam smakować.
POTRZEBUJEMY
- 200g biszkoptów
- 400ml jogurtu greckiego
- 400 ml śmietany kremówki 30%
- 30 dkg malin
- 3 galaretki ( 2 malinowe i 1 agrestową)
- 100 herbatników
- 80gr masła roztopionego
Dodatki
- blaszka o średnicy 24 cm
- papier do pieczenia
- maliny do dekoracji
- listki mięty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do naczynia wsypujemy herbatniki oraz poobcinane końcówki z biszkoptów
- Następnie dobrze je kruszymy za pomocą blendera lub tłuczka
- Dodajemy do tego roztopione masło
- Wykładamy gotową masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
- Dookoła układamy biszkopty
- Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia
- Maliny dajemy do rondelka. Dajemy 1 łyżeczkę cukru i chwile gotujemy
- Blenderem rozdrabniamy maliny i wsypujemy 1 suchą galaretkę malinową
- Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia galaretki
- Odstawiamy do ostygnięcia
- Jogurt dajemy do naczynia miksujemy i dodajemy tężejąca galaretkę ( ugotowaną na 200ml wody)
- Ciasto wyjmujemy i na masę wylewamy tężejący jogurt z galaretką agrestową
- Wkładamy do lodówki
- Następnie wyjmujemy ciasto z lodówki i wylewamy tężejące maliny
- Znów wkładamy do lodówki
- Śmietanę ubijamy i na koniec dodajemy tężejąca galaretkę malinową( ugotowaną na 200ml wody)
- Mieszamy i wylewamy na maliny
- Całość wkładamy do lodówki w celu schłodzenia
- Przed podaniem dekorujemy malinami i mięta
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na Facebook. Słodkie do Słodkiego Facebook, Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz