Cześć kochani !!
Po dłuższej przerwie mam dla Was przepis bardziej dietetyczny z mąki ryżowej i zamiast cukru dałam erytrytol. Mam nadzieję że będzie Wam smakować.
POTYRZEBUJEMY
Ciasto
- 2 żółtka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag masła
- szczypta soli
- 6 dag cukru zamiennik erytrytol
- 1 łyżka śmietany 18% kwaśnej
- 2 dag pomielonych migdałów
Na wierzch
- 2 białka ubite na sztywno
- szczypta soli
- 1/2 szklanki erytrytolu
- 1/4 szklanki pomielonych migdałów
- ok. 50 dag malin z borówkami
Dodatki
- blaszka na tarte
- płatki migdałowe
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski dać wszystkie składniki na ciasto i szybko zagnieść.
- Następnie z ciasta uformować kulkę i włożyć do lodówki na około 2 godziny.
- Po ochłodzeniu ciasto wyłożyć na wysmarowaną mocno blaszkę do tarty, brzegi również muszą być wyłożone ciastem.
- Włożyć do nagrzanego piekarnika 150 stopni C na około 15 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć i wyłożyć owoce.
- Następnie ubić białka na sztywno z cukrem, na koniec dodać migdały i dobrze wymieszać.
- Gotową pianę wyłożyć na owoce, posypać płatkami migdałowymi i ponownie włożyć do piekarnika, piec jeszcze około 30 minut.
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na Facebook. Słodkie do Słodkiego Facebook, Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz