Cześć kochani !!!
Dziś mam dla Was pyszną babkę jogurtową z cytryną. Puszysta, aromatyczna, łatwa w przygotowaniu.
POTRZEBUJEMY
- 200 ml jogurtu naturalnego
- 3 kubeczki mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1i 1/3 kubeczka cukru
- 3 jajka
- 1 kubeczek oleju
- 1 cytrynę
Dodatki
- cukier puder do posypania
- papier do pieczenia
- foremka o wymiarach 11 cm x 30 cm
- 1/2 czekolady białej pokrojonej na większe kawałki
Uwaga !!!!
Miarką do wszystkich produktów jest kubek po jogurcie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski wbijamy jajka
- Następnie cukier
- Dodajemy jogurt, proszek do pieczenia , olej i mąkę
- Na koniec potartą skórkę z cytryny i sok
- Delikatnie mieszamy do połączenia składników
- Foremkę wykładamy papierem do pieczenia
- Wykładamy masę i posypujemy czekoladą
- Gotowe ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego 175 stopni C i pieczemy około 35 minut na złoty kolor lub to tk suchego patyczka
- Po upieczeniu studzimy i dekorujemy
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do tej babki najlepsza jest mąka Szymanowska Polskie Młyny .Wierzch po upieczeniu można polać polewą z cukru pudru i soku z cytryny .
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot: Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz