Cześć kochani !!!!!
Dziś mam dla Was kolejne ciastka. Mam nadzieję, że Wam za smakują.
POTRZEBUJEMY
Ciasto
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 1 kostka masła schłodzonego
- 4 żółtka
Masa kokosowa
- 15 dkg wiórek koksowych
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki mleka
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
Dodatki
- 1/2 czekolady
- wiórki kokosowe
- blaszka
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto
- Do miski dajemy mąkę, cukier, żółtka i kakao
- Masło schłodzone trzemy na tarce
- Szybko zagniatamy
- Formujemy kulkę, zwijamy w folię i wkładamy do lodówki na 1 godzinę
- Po wyjęciu rozwałkowujemy i wycinamy kółka
- Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 stopni i pieczemy około15 minut
- Po upieczeniu studzimy
Masa kokosowa
- Do garnka wsypujemy wiórki kokosowe , cukier oraz mleko
- Mieszamy i gotujemy przez 15 minut delikatnie
- Żelatynę zalewamy odrobiną wody, zostawiamy do napęcznienia
- Podgrzewamy żelatynę i wlewamy do masy kokosowej
- Mieszamy
EFEKT KOŃCOWY
- Wystudzone ciastka układamy na tacce
- Na połowę ciastek wykładamy masę kokosową
- Nakrywamy pozostałymi ciastkami
- Dekorujemy roztopioną czekoladą i wiórkami kokosowymi
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do takich wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook , Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz