Cześć kochani !!!!!
Dziś mam dla Was ciastka maślane, które można zrobić wyciskając z maszynki z specjalną końcówką.
POTRZEBUJEMY
- 1/2 kostki masła
- 20 dkg mąki pszennej
- 1 łyżka śmietany 18% kwaśnej
- 2 żółtka
- 5 dkg cukru pudru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatki
- papier do pieczenia
- rękaw cukierniczy z końcówką
- blaszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski dajemy żółtka i cukier puder i ucieramy
- Dodajemy masło
- Następnie dodajemy proszek , mąkę i śmietanę
- Wszystko zagniatamy
- Gotowe ciasto dajemy do rękawa cukierniczego i wyciskamy ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni C i pieczemy 20 minut na złoty kolor
LUBIĘ I POLECAM ♥
Do takich wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku Słodkie do Słodkiego Facebook, Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz