12 lutego 2023

Serduszka cytrynowe

Cześć kochani !!!


Dziś mam dla Was pyszne serduszka. Kruche, maślane z odrobiną smaku cytrynowego. Mam nadzieję. że będą Wam smakować. 


POTRZEBUJEMY 

Ciasto 

- 20 dkg mąki pszennej 
- 10 dkg cukru pudru 
- 10 dkg masła 
- 2 żółtka 
- sok z połowy cytryny 
- trochę startej skórki z cytryny 


Dodatki 

- sok z cytryny plus cukier puder na polewę lukrową
- blaszka 
- papier do pieczenia 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Ciasto

  1. Do miski dajemy wszystkie składniki i zagniatamy 
  2. Gotowe ciasto dajemy na stolnicę 
  3. Rozwałkowujemy i wycinamy foremką serduszka 
  4. Serduszka układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 
  5. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika temperatura 150 stopni C i pieczemy około 15 minut 
  6. Po upieczeniu studzimy i polewamy polewą cytrynową 

LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook, Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥




                                                         Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz