20 listopada 2017

Ciasto Kangus

Cześć  kochani !!!

Dziś mam dla Was kolejny przepis . Ciasto , które nie wymaga pieczenia .


POTRZEBUJEMY :


- 350 g herbatników
- 500 ml śmietany kremówki 30%
- 2 czekolady białe
- 2 czekolady mleczne
- 4 szt śmietan -fix
-  3 szklanki płatków  Nestle Kangus + garść na wierzch
- 250 g serka maskarpone
- papier do pieczenia
- blaszka o średnicy 28 cm x 32 cm


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej , ostudzić .
300 ml śmietany  ubić na sztywno , dodając na koniec 3 śmietan - fix.
Do ubitej śmietany dodawać powoli serek maskarpone cały czas miksując na wolnych obrotach .
Następnie dodać wystudzoną  białą czekoladę cały czas mieszając .
Do gotowej masy wsypać płatki (3 szklanki)i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne , ostudzić .
Resztę śmietany ubić na sztywno na końcu dodając 2 śmietan -fix .
Gotową śmietanę dodać do ostudzonej czekolady i delikatnie wymieszać , aż się składniki połączą.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego i wyłożyć  jasną masę .Wyrównać .
Ponownie wyłożyć herbatniki i wylać ciemną masę .Wierzch posypać garścią płatków.
Wstawić do lodówki na około 2 godziny .


Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga ,polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥










                                                           Fot.Monika Barciok 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz