Cześć kochani !!!!
Dziś mam dla Was super przepis .Tym razem jest to deser.
POTRZEBUJEMY :
- 8 szt biszkoptów
- 200 g masy kajmakowej
- 200 g frużeliny wiśniowej
- 1 serek maskarpone
- 2 kubki śmietany 30 %
- 5 łyżeczek cukru
- 4 szklane pucharki lub szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
Do każdego pucharka wkładamy po dwa pokruszone biszkopty .Następnie do miski dajemy masę kajmakową ,którą podgrzewamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce tak aby była bardziej płynna .Gotową ciepłą masę wlewamy na biszkopty .Czekamy aż ostygnie .Do naczynia wlewamy 1 kubek śmietany i ubijamy mikserem z 3 łyżeczkami cukru na sztywno .Do ubitej śmietany powoli dodajemy serek maskarpone cały czas mieszając .Gotową śmietanę z serkiem wykładamy na masę kajmakową .Na masę śmietanową nakładamy frużelinę .Do naczynia wlewamy następny kubek śmietany i ubijamy z pozostałym cukrem na sztywno .Gotowa śmietanę wkładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy. Dekorujemy listkiem z mięty oraz jedną wiśnią. Gotowe desery wkładamy na chwile do lodówki w celu schłodzenia .
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga ,polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot.Monika Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz