Cześć kochani !!!!
Dziś ma dla Was nowy przepis. Tym razem babeczki z serem, które zagościły na moim stole podczas Świąt Wielkanocnych.
POTRZEBUJEMY
- 2 żółtka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3/4 kostki margaryny roztopionej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
Masa serowa
- 2 białka ubite na sztywno
- 1/2 roztopionej margaryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1 budyń waniliowy
Dodatki
- pokrojone brzoskwinie( 1/2 puszki)
- dekoracje
- papierki na babeczki
- blaszka na babeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto
- Wszystkie składniki razem wymieszać
- Gotowe ciasto podzielić na : 2/3 i 1/3
- Do 2/3 ciasta dajemy kakao
- 1/3 ciasta pozostaje jasna, gdyż babeczki będą dwukolorowe
Masa serowa
- Do miski dajemy serki, cukier oraz budyń
- Następnie dajemy roztopioną margarynę
- Na koniec dodajemy ubite białka
- Wszystko powoli dokładnie mieszamy
EFEKT KOŃCOWY
- Do formy wyłożonej papierkami do babeczek nakładamy ciemne ciasto
- Następnie parę kawałków brzoskwiń
- Na to to nakładamy masę serową
- Na koniec kruszymy białe ciasto
- Gotowe babeczki dajemy do nagrzanego piekarnika temperatura 175 stopni C
- Pieczemy około 40 minut na złoty kolor
- Po upieczeniu babeczki studzimy i dekorujemy
Do takich wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Ciasto jest wtedy bardziej puszyste i lepiej wyrasta. Brzoskwinie można zastąpić rodzynkami lub innymi owocami .
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz