30 października 2020

Babka dyniowa z orzechami i rodzynkami

 Cześć kochani !!!!!

W ten jesienny piękny dzień mam dla Was kolejny super przepis. Tym razem babka dyniowa z orzechami i rodzynkami. Można też zrobić z tego przepisu muffinki, mini babeczki lub ciasto.


POTRZEBUJEMY 

Ciasto

- 2 i pół szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody 
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia 
- 2 łyżeczki cynamonu 
-3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju 
- 3 jajka
- 2 szklanki startej dyni ( odcisnąć sok)
- 1/ 2 szklanki rodzynek 
- 1/2 szklanki orzechów pokrojonych
-  trochę cukru z wanilią

Dodatki 

- blaszka na babkę o średnicy 22 cm
- trochę masła do wysmarowania babki 
- cukier puder do posypania 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

  1. Do miski wbijamy jajka 
  2. Dodajemy cukier i ubijamy 
  3. Następnie dodajemy po woli wszystkie składniki 
  4. Na koniec dodajemy startą dynię 
  5. Mieszamy 
  6. Gotowe ciasto wykładamy do wysmarowanej blaszki 
  7. Wkładamy do nagrzanego piekarnika175 stopni C 
  8. Pieczemy ok 45 minut do tkz suchego patyka 
  9. Po upieczeniu studzimy i posypujemy pudrem 

LUBIĘ I POLECAM ♥♥


Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥





                                                   Fot : Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz