Cześć kochani !!!!!
W ten jesienny piękny dzień mam dla Was kolejny super przepis. Tym razem babka dyniowa z orzechami i rodzynkami. Można też zrobić z tego przepisu muffinki, mini babeczki lub ciasto.
POTRZEBUJEMY
Ciasto
- 2 i pół szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
-3/4 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 3 jajka
- 2 szklanki startej dyni ( odcisnąć sok)
- 1/ 2 szklanki rodzynek
- 1/2 szklanki orzechów pokrojonych
- trochę cukru z wanilią
Dodatki
- blaszka na babkę o średnicy 22 cm
- trochę masła do wysmarowania babki
- cukier puder do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski wbijamy jajka
- Dodajemy cukier i ubijamy
- Następnie dodajemy po woli wszystkie składniki
- Na koniec dodajemy startą dynię
- Mieszamy
- Gotowe ciasto wykładamy do wysmarowanej blaszki
- Wkładamy do nagrzanego piekarnika175 stopni C
- Pieczemy ok 45 minut do tkz suchego patyka
- Po upieczeniu studzimy i posypujemy pudrem
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz