Cześć kochani !!!
Tym razem mam dla Was straciatelle malinową. Mam nadzieję, że Wam się spodoba.
POTRZEBUJEMY
Ciasto
- 200 g herbatników
- 120 g masła
- 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej
Krem
- 500 ml jogurtu greckiego
- 1 galaretka malinowa
- 1 czekolada gorzka
- 2 łyżki cukru pudru
Dodatki
- 1 galaretka malinowa
- 250 g malin
- blaszka o średnicy 23 cm
- papier do pieczenia
- listki mięty
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto
- Herbatniki należy dobrze pokruszyć
- Dodać do nich roztopione masło oraz roztopioną czekoladę
- Dobrze wymieszać
- Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- Wstawić do lodówki na 3 godziny
Krem
- Jogurt wlać do miski
- Dodać cukier i wymieszać mikserem
- Następnie dodać pokrojoną czekoladę
- Galaretkę ugotować w jednej szklance wody
- Tężejącą wlać do jogurtu z czekoladą
- Wymieszać
- Ciasto wyjąć z lodówki
- Wylać tężejący krem jogurtowy
- Wstawić do lodówki na godzinę
- Ugotować galaretkę( 400 ml wody )
- Ciasto wyjąć z lodówki
- Poukładać maliny i zalać tężejącą galaretką
- Wstawić do lodówki na kilka godzin w celu schłodzenia
- Udekorować
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego 💓💓💓💓
Fot: Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz