10 lipca 2017

Poezja smaku

Cześć kochani !!!!!

Mam dla Was nowy przepis .Desery to u mnie żadkość ,ale ten jest wyjątkowy .


POTRZEBUJEMY:

- 3  galaretki ( trzy kolory )
- 1 kubek śmietany kremówki 30%
- 1 paczkę biszkoptów
- 2 jogurty typu greckiego po 400ml
- 4 łyżeczki cukru
- 8 pucharków
- maliny (mogą być różne )
- frużelina malinowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na dno pucharków układamy po 3-4 biszkopty. Do naczynia wlewamy 1 kubek jogurtu dodajemy 2 łyżeczki cukru .Gotujemy galaretkę na 1 szklance wody np.czerwoną. Gdy wystygnie tężejążcą wlewamy do jogurtu i mieszamy .Następnie po trochu nalewamy do każdego pucharka na biszkopty.Wstawiamy do lodówki.Na zastygniętaą mase nakładamy frużelinę.Do naczynia wlewamy 1 kubek jogurtu dodajemy 2 łyżeczki cukru .Gotujemy galaretkę na 1 szklance wody np.pomarańczową.Gdy wystygnie tężejążcą wlewamy do jogurtu i mieszamy .Następnie po trochu nalewamy do każdego pucharka na frużelinę.Wstawiamy do lodówki. Ubijamy śmietanę kremówkę z 1 łyżeczką cukru. Na koniec ubijania dodajemy połowę galaretki zielonej suchej i jeszcze chwilę mieszamy. Tak przygotowaną śmietanę dajemy do rękawa cukierniczego i dekorujemy. Układamy malinki.Całość dajemy jeszcze na chwilę do lodówki w celu schłodzenia.



  Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga ,polecajcie znajomym i odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook

Smacznego ♥♥♥






                                                                     Fot.Monika Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz