Cześć kochani !!!!
W tym Nowym Roku 2023 życzę Wam wszystkiego naj naj . Dziś czas aby dodać nowy przepis na początek roku. Mam nadzieję ze Wam sie spodoba.
POTRZEBUJEMY
- 12 sztuk herbatników czekoladowych
- 1 mały słoik konfitur malinowych
- 24 sztuki krakersów
- 1/2 puszki karmelu ( masy kajmakowej )
- 400 ml śmietany kremówki 30 %
- 250 g mascarpone
- 3 łyżeczki cukru do śmietany
- 1 paczkę rafaello
- 5 sztuk ferrero rocher
- 4 kostki czekolady do po tarcia
Dodatki
- papier do pieczenia
- blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
- Układamy herbatniki
- Wyłożone herbatniki smarujemy konfiturą
- Do naczynia dajemy śmietanę i ubijamy z cukrem na sztywno
- Do naczynia wykładamy mascarpone
- Po woli dodajemy ubitą śmietanę do mascarpone i mieszamy
- Połowę kremu wykładamy na wysmarowane herbatniki konfiturą
- Następnie układamy na przemian przekrojone na pół rafaello i ferrero rocher
- Na to układamy warstwę krakersów smarujemy ją karmelem
- Następnie układamy znowu krakersy
- Na koniec wykładamy resztę kremu i trzemy czekoladę
- Wkładamy na godzinę do lodówki w celu schłodzenia
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook, Tik toku oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz