8 stycznia 2018

Ciasteczka czekoladowe

Cześć kochani !!!!

Dziś mam dla Was kolejny fajny przepis .Ciastka te robi się bardzo szybko i wymagają tylko chęci.



POTRZEBUJEMY:

- 15 dag mąki pszennej
- 15 dag cukru
- 15 dag margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka ( oddzielamy białka od żółtek )
- 1 duża łyżka kakao
- blaszka o wymiarach 30 cm x 22 cm
- papier do pieczenia
- cukier puder na polewę około 1/2 szklanki
- migdały płatki ,cukierki dekoracyjne


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

Do miski dajemy wszystkie składniki oprócz białek  i zagniatamy.
Na końcu dodajemy   białka ubite  na sztywno .
Wszystko dokładnie mieszamy .
Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia .
Pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 30 minut do tkz suchego patyka .
Po wyjęciu z  gorącego  ciasta wykrawamy według uznania księżyce ,prostokąty , kółka itp. Polewamy polewa lukrową( do cukru pudru można dać odrdobinę wody a także odrobię alkoholu ) i dekorujemy migdałami ,cukierkami dekoracyjnymi itp

Ważne !!!
Wykrawamy różne kształty zawsze z gorącego ciasta a także polewamy je jak jest ciepłe.



Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga ,polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥





                                                                       Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz