Cześć kochani !!!!
Tym razem mam dla Was ciasteczka kokosanki, dokładnie takie jakie można kupić czasami
na straganach przy kościołach podczas odpustu. Polecam
POTRZEBUJEMY
- 20 dkg kokosu
- 5 dkg masła
- 2 białka
- 10 dkg cukru
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mleka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło dajemy do rondelka. Rozpuszczamy
- Dodajemy cukier
- Mieszamy
- Odstawiamy , dodajemy kokos i mleko
- Mieszamy
- Czekamy aż ostygnie
- Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną
- Mieszamy
- Gotową masę kładziemy łyżeczką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- Pieczemy około 20 minut w temperaturze 150 stopni C na złoty kolor
- Po wystygnięciu kokosanki będą z wierzchu chrupiące i w środku miękkie
LUBIĘ I POLECAM ♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Fot: Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz