6 października 2019

Kokosanki

Cześć kochani !!!!



Tym razem mam dla Was ciasteczka kokosanki, dokładnie takie jakie można kupić czasami
na straganach przy kościołach podczas odpustu. Polecam



POTRZEBUJEMY 


- 20 dkg  kokosu
- 5 dkg masła
- 2 białka
- 10 dkg cukru
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mleka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 


  1.  Masło dajemy do rondelka. Rozpuszczamy
  2. Dodajemy cukier 
  3. Mieszamy 
  4. Odstawiamy , dodajemy kokos i  mleko
  5. Mieszamy 
  6. Czekamy aż ostygnie 
  7. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną
  8. Mieszamy 
  9. Gotową masę kładziemy łyżeczką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 
  10. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 150 stopni C  na złoty kolor 
  11. Po wystygnięciu kokosanki będą z wierzchu chrupiące i w środku miękkie



LUBIĘ I POLECAM ♥

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥


kokosanki

kokosanki na talerzu

ciastka kokosowe


                                                                 Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz