Po krótkiej przerwie mam dla Was pyszne ciasto. Szybkie do przygotowania, ponieważ nie trzeba go piec.
POTRZEBUJEMY:
Ciasto
- 125 g margaryny
- 300 g herbatników lub biszkoptów pokruszonych
- 200 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
- 50 ml mleka
Pianka
- 500 g jogurtu greckiego
- 300 ml śmietany kremówki 30 %
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 szklanka cukru pudru
- 25 g żelatyny
Dodatki
- blaszka o wym.23 cm /28 cm
- papier do pieczenia
- owoce do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
- Margarynę rozpuść w rondelku razem z czekoladą
- Herbatniki pokrusz dodaj mleko i rozpuszczoną margarynę z czekoladą
- Masę herbatnikową wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , lekko ugnieć.
- Wstaw do lodówki w celu schłodzenia
- Jogurt wymieszaj z połową cukru pudru i wiórkami kokosowymi
- Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody aby napęczniała
- Śmietanę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem
- Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z łyżką ubitej śmietany
- Wymieszaj masę kokosową z żelatyną i śmietaną
- Otrzymaną masę przełóż do formy na wystudzony spód i wyrównaj powierzchnie
- Udekoruj ciasto w/g uznania i wstaw do lodówki w celu schłodzenia
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
*Do tego przepisu można użyć zamiast żelatyny 4 szt śmietan -fix.
*Możemy tutaj zaszaleć i dodać inne owoce czy dekoracje.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot .Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz