24 września 2018

Pianka kokosowa

Cześć kochani  !!!

Po krótkiej przerwie mam dla  Was pyszne ciasto. Szybkie do przygotowania, ponieważ nie trzeba go piec.


POTRZEBUJEMY:

Ciasto

- 125 g margaryny
- 300 g herbatników lub biszkoptów pokruszonych
- 200 g czekolady  mlecznej lub gorzkiej
- 50 ml mleka

Pianka

- 500 g jogurtu greckiego
- 300 ml śmietany kremówki  30 %
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 szklanka cukru pudru
- 25 g żelatyny

Dodatki

- blaszka o wym.23 cm /28 cm
- papier do pieczenia
- owoce do dekoracji

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


  1. Margarynę rozpuść w rondelku razem z czekoladą 
  2. Herbatniki pokrusz dodaj mleko i rozpuszczoną margarynę z czekoladą 
  3. Masę herbatnikową  wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia , lekko ugnieć.
  4. Wstaw do lodówki w celu schłodzenia 
  5. Jogurt wymieszaj z połową cukru pudru i wiórkami kokosowymi
  6. Żelatynę namocz w 1/3 szklanki zimnej wody aby napęczniała 
  7. Śmietanę ubij na sztywno z pozostałym cukrem pudrem 
  8. Żelatynę rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj z łyżką ubitej śmietany 
  9. Wymieszaj masę kokosową z żelatyną i śmietaną 
  10. Otrzymaną masę przełóż do formy na wystudzony spód i wyrównaj powierzchnie 
  11. Udekoruj ciasto w/g uznania i wstaw do lodówki w celu schłodzenia 



LUBIĘ I POLECAM ♥♥

*Do tego przepisu można użyć  zamiast żelatyny 4 szt śmietan -fix.
*Możemy tutaj zaszaleć i dodać inne owoce czy dekoracje.

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥







                                                       
                                                              Fot .Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz