23 listopada 2018

Babka z malinami i kokosem

Cześć kochani !!!!

Dziś mam dla Was nowy przepis .To ciasto przypomni Wam wakacje i słońce.


POTRZEBUJEMY:

Ciasto

- 100 g margaryny
- 100 g cukru
- 1 łyżeczkę cukru z wanilią
- 150 g mąki
- 2 łyżki kakao
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 ml wody

Kokos

- 2 szt białek
- 100 g cukru
- 100 g wiórek kokosowych
- 200 g malin

Dodatki

- forma keksowa
- papier do pieczenia
- parę listków mięty

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :


  1. Do rondelka dajemy margarynę, wodę i połowę cukru. Zagotować i wystudzić 
  2. Jajko z żółtkiem i resztą cukru  ubić mikserem na puszystą masę 
  3. Do gotowej masy dodać cukier z wanilią, mąkę, kakao, proszek do pieczenia 
  4. Na koniec wlać wystudzoną masę 
  5. Dokładnie wszystko wymieszać 
  6. Gotowe ciasto wylać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia 
  7. Poukładać na to ciasto maliny ( 3 szt zostawić do dekoracji )
  8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do  temperatury  175 stopni C i piec przez 30 minut 
  9. Gdy ciasto będzie się piekło to ubić na sztywno białka z cukrem ,na koniec dodać kokos i wymieszać 
  10. Po 30 minutach ciasto wyjąć z piekarnika , wyłożyć na nie  gotową masę kokosową 
  11. Włożyć z powrotem do piekarnika i piec przez kolejne 20 minut na złoty kolor 
  12. Po upieczeniu ciasto wystudzić , a następnie udekorować 


LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do tego przepisu można użyć różnych owoców i nie tylko muszą to być maliny . Możemy tutaj zaszaleć i skomponować coś według swojego gustu.

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥









                                                                 Fot : Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz