1 września 2019

Ciasto z budyniem i brzoskwiniami

Cześć kochani !!!


Mam dla Was kolejny przepis.Tym razem delikatne ciasto z budyniem i brzoskwiniami.


POTRZEBUJEMY

Ciasto

- 175 serka homogenizowanego waniliowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cukru z wanilią
- 200 gr margaryny lub masła

Dodatki

 -1 puszka brzoskwiń
- 1 i 1/2 budyniu waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 600 ml mleka
- papier do pieczenia
- blaszka o wym 28 cm  x 23 cm


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto

  1. Wszystkie składniki na ciasto należy wymieszać i zagnieść 
  2. Podzielić je na dwie części 
  3. Jedną wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 
  4. Upiec w piekarniku temp 175 stopni przez około 15 minut góra , dół na złoty kolor
  5. Po upieczeniu wystudzić
  6. Drugą owinąć folią i dać do lodówki 

Efekt końcowy 

  1. Budyń ugotować i gorący wyłożyć na wystudzone ciasto
  2. Na budyń poukładać brzoskwinie dziurką do dołu 
  3. Wyjąć ciasto z lodówki 
  4. Rozwałkować i wyłożyć na brzoskwinie lekko go dociskając
  5. Gotowe ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika temp 175 stopni( góra )  i piec około 30 minut na złoty kolor 
  6. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem  pudrem 


LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do ciasta najlepiej zawsze użyć mąki Szymanowskiej uniwersalnej .

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥






                                                                    Fot :Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz