Cześć kochani !!!
Mam dla Was kolejny przepis.Tym razem delikatne ciasto z budyniem i brzoskwiniami.
POTRZEBUJEMY
Ciasto- 175 serka homogenizowanego waniliowego
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cukru z wanilią
- 200 gr margaryny lub masła
Dodatki
-1 puszka brzoskwiń- 1 i 1/2 budyniu waniliowego
- 3 łyżki cukru
- 600 ml mleka
- papier do pieczenia
- blaszka o wym 28 cm x 23 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto
- Wszystkie składniki na ciasto należy wymieszać i zagnieść
- Podzielić je na dwie części
- Jedną wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- Upiec w piekarniku temp 175 stopni przez około 15 minut góra , dół na złoty kolor
- Po upieczeniu wystudzić
- Drugą owinąć folią i dać do lodówki
Efekt końcowy
- Budyń ugotować i gorący wyłożyć na wystudzone ciasto
- Na budyń poukładać brzoskwinie dziurką do dołu
- Wyjąć ciasto z lodówki
- Rozwałkować i wyłożyć na brzoskwinie lekko go dociskając
- Gotowe ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika temp 175 stopni( góra ) i piec około 30 minut na złoty kolor
- Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do ciasta najlepiej zawsze użyć mąki Szymanowskiej uniwersalnej .
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot :Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz