Cześć kochani !!!!
Dziś mam dla Was kolejny przepis .Tym razem ciasto, które nie wymaga pieczenia.
POTRZEBUJEMY
Do nasączenia biszkoptów
- 100 ml mleka- 2 łyżki masy kajmakowej
Masa
- 4 żółtka
- 80 gr cukru pudru
- mascarpone 250 gr
- 200 ml śmietany 30 %
- 1 śmietan -fix
- 2 łyżki masy kajmakowej
- czekoladowa posypka
Dodatki
- biszkopty długie szt 20
- blaszka około 25 cm na 20 cm
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski nalać lekko ciepłe mleko i dodać masę kajmakową
- Wymieszać .Ostudzić
- Każdy biszkopt po kolei moczyć
- Po układać na tacce i włożyć do lodówki na 30 minut
- Żółtka z cukrem ubić na puszystą masę w misce
- Gotowa masę gotować cały czas mieszając na parze prze 10 minut
- Ostudzić
- Mascarpone połączyć z masą kajmakową
- Dodać do tego wystudzoną masę jajeczną
- Na koniec ubić śmietanę z śmietan -fix i dodać do masy
- Całość delikatnie wymieszać dodając posypkę czekoladową
- Do blaszki wyłożonej papierem po układać biszkopty
- Na to połowę kremu
- Następnie resztę biszkoptów i resztę masy
- Wkładamy do lodówki na 12 godzin w celu schłodzenia
- Po wyjęciu przed podaniem dekorujemy według uznania
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot.Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz