Cześć kochani !!!
Mam dla Was kolejny super przepis.
POTRZEBUJEMY:
- 7 białek- 2 i 1/2 szklanki cukru
- papier do pieczenia
- blaszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
- Białka wlać do garnka i ubijać mikserem
- Powoli wsypać cukier cały czas ubijając
- Garnek ustawić na płytę gazową lub inną, powoli podgrzewać białka z cukrem i ubijać mikserem.
- Gdy spróbujemy że są lekko ciepłe, należy garnek zdjąć i dalej ubijać aż grudki cukru się rozpuszczą a białka ubiją się na sztywno
- Gotową masę bezową wykładamy łyżeczką na papier do pieczenia
- Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni.
- Po 15 minutach pieczenia jak bezy będą z wierzchu takie lekko gumowate to zmniejszamy temperaturę na 120 stopni i pieczemy 15 minut.
- Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy przez 30 minut aż będą suche.
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot.Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz