9 grudnia 2018

Mus malinowo -czekoladowy

Cześć kochani !!!!


Dziś mam dla Was kolejny super przepis .Tym razem deser który przeniesie Was do wspomnień o pięknym słońcu.


POTRZEBUJEMY:


- 1  szklankę płatków z ryżu i pszenicy
- 400 ml jogurtu greckiego
- 1 galaretka malinowa ugotowana na 200 ml wody
- 1 szklanka malin
- 3 łyżeczki cukru do malin
- 20 g żelatyny
- 200 ml śmietany kremówki 30 %
- 1 łyżeczka cukru do śmietany
- 1/2 serka mascarpone
- 1 śmietan -fix
- 1/2 czekolady gorzkiej
-  4 pucharki


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. Na dół  pucharków dajemy płatki 
  2. Następnie gotujemy galaretkę na 200 ml wody i studzimy 
  3. Jogurt dajemy do miski .Wlewamy do niego tężejącą galaretkę
  4. Gotową masę wlewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki
  5. Maliny dajemy do garnka podgrzewamy i dajemy do nich cukier .Chwilkę gotujemy 
  6. Do lekko przestudzonych malin dajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści
  7. Gotowe maliny wylewamy na masę malinową 
  8. Odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia
  9. Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier na końcu śmietan- fix
  10. Do gotowej śmietany dodajemy serek maskarpone , mieszamy 
  11. Na końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę ostudzoną i mieszamy 
  12. Gotową masę śmietanową dajemy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na wystudzone maliny 
  13. Dekorujemy malinami lub według uznania



LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do tego przepisu można zastosować zamiast malin konfiturę malinową .

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥






                                                                   Fot: Monika Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz