Dziś mam dla Was kolejny super przepis .Tym razem deser który przeniesie Was do wspomnień o pięknym słońcu.
POTRZEBUJEMY:
- 1 szklankę płatków z ryżu i pszenicy
- 400 ml jogurtu greckiego
- 1 galaretka malinowa ugotowana na 200 ml wody
- 1 szklanka malin
- 3 łyżeczki cukru do malin
- 20 g żelatyny
- 200 ml śmietany kremówki 30 %
- 1 łyżeczka cukru do śmietany
- 1/2 serka mascarpone
- 1 śmietan -fix
- 1/2 czekolady gorzkiej
- 4 pucharki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na dół pucharków dajemy płatki
- Następnie gotujemy galaretkę na 200 ml wody i studzimy
- Jogurt dajemy do miski .Wlewamy do niego tężejącą galaretkę
- Gotową masę wlewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki
- Maliny dajemy do garnka podgrzewamy i dajemy do nich cukier .Chwilkę gotujemy
- Do lekko przestudzonych malin dajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści
- Gotowe maliny wylewamy na masę malinową
- Odstawiamy do lodówki w celu schłodzenia
- Śmietanę ubijamy , dodajemy cukier na końcu śmietan- fix
- Do gotowej śmietany dodajemy serek maskarpone , mieszamy
- Na końcu dodajemy rozpuszczoną czekoladę ostudzoną i mieszamy
- Gotową masę śmietanową dajemy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na wystudzone maliny
- Dekorujemy malinami lub według uznania
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do tego przepisu można zastosować zamiast malin konfiturę malinową .
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz