Cześć kochani !!!!
Wiosna już powoli nadchodzi. Słońce na niebie dodaje nam energii ale warto w tym pędzie zatrzymać się na chwilę na coś słodkiego. Mam dla Was przepis, który Wam te chwile umili.POTRZEBUJEMY :
- 1 puszkę brzoskwiń- 20 dkg cukru
- 1 płaską łyżeczkę cukru z wanilią
- 25 dkg margaryny
- 5 jajek
- 40 dkg Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej
- 1/2 torebki proszku do pieczenia
- 150 ml mleka
- 1 i 1/2 łyżki płaskie kakao
- blaszka do pieczenia o wym: 23 cm x 34 cm
- papier do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Oddzielamy żółtka od białek
- Żółtka z cukrem ucieramy
- Dodajemy margarynę i mieszamy
- Do masy dajemy mąkę , proszek do pieczenia i mleko
- Mieszamy
- Na koniec dodajemy ubita pianę z białek i delikatnie mieszamy
- Ciasto podzielić na dwie części
- Do jednej dodać kakao
- Do wyłożonej papierem blaszki nakładamy jasne ciasto
- Następnie ciemne
- Na sam koniec kroimy brzoskwinie i układamy na cieście
- Gotowe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnia 175 stopni C
- Pieczemy przez około 30 minut na złoty kolor lub do tkz suchego patyka
- Po wystudzeniu ciasto możemy polać polewą czekoladową lub posypać pudrem
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do ciasta najlepiej zawsze użyć Mąki Szymanowskiej Uniwersalnej.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz