Cześć kochani !!!!
Tym razem mam dla Was pyszne ciasto z serkami homogenizowanymi i truskawkami.
Ciasto, które zachwyci każdego.
POTRZEBUJEMY
Ciasto- 2 żółtka
- 2 szklanki mąki
- 3/4 kostki margaryny roztopionej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki kakao
- nie całe pół szklanki cukru
- 2 białka ubite na sztywno
- 1/2 roztopionej margaryny
- 1/4 szklanki cukru
- 1 budyń waniliowy
- 150 g truskawek
- papier do pieczenia
- blaszka o średnicy 24 cm
Do takich wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Ciasto jest wtedy bardziej puszyste i lepiej wyrasta.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Fot: Ewa Barciok
Masa serowa
- 4 serki homogenizowane po 150 g- 2 białka ubite na sztywno
- 1/2 roztopionej margaryny
- 1/4 szklanki cukru
- 1 budyń waniliowy
Dodatki
- 150 g truskawek- papier do pieczenia
- blaszka o średnicy 24 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ciasto
- Wszystkie składniki razem wymieszać
- Gotowe ciasto podzielić na : 2/3 i 1/3
Masa serowa
- Do miski dajemy serki ,cukier oraz budyń
- Następnie dajemy roztopioną margarynę
- Na koniec ubite białka
- Wszystko dokładnie mieszamy
EFEKT KOŃCOWY
- Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia
- Boki smarujemy margaryną
- Wykładamy 2/3 ciasta
- Następnie wylewamy masę serową
- Na masę układamy ćwiartki truskawek
- Na koniec kruszymy resztę ciasta
- Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika 175 stopni C i pieczemy 40 minut
- Gotowe ciasto przed podaniem dobrze studzimy i dekorujemy połówkami truskawek
LUBIĘ I POLECAM ♥♥
Do takich wypieków najlepsza jest mąka pszenna Szymanowska uniwersalna.
Ciasto jest wtedy bardziej puszyste i lepiej wyrasta.
Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie , obserwujcie bloga , polecajcie znajomym , odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram
Smacznego ♥♥♥
Fot: Ewa Barciok
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz