19 stycznia 2022

Serowe rożki

 Cześć kochani !!!!


Dziś kolejny fajny i szybki przepis. Tym razem serowe rożki.

Mam nadzieję że będą Wam smakowały. 


POTRZEBUJEMY 

Ciasto 

- 2 żółtka 
- 10 dag margaryny roztopionej 
- 1/2 szklanki cukru 
- 15 dag sera białego twarogu 
- 10 dag serka waniliowego homogenizowanego  
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/2 łyżeczki soli 
-  pół łyżeczki cukru z wanilią 


Dodatki 

- papier do pieczenia 
- blaszka do pieczenia 
- cukier puder do posypania gotowych ciastek 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 


  1. Do miski dajemy żółtka, cukier, cukier z wanilią, sodę, sól, twaróg, serek waniliowy
  2. Wszystko mieszamy 
  3. Dodajemy roztopioną margarynę i powoli mieszając dodajemy mąkę 
  4. Całość delikatnie zagniatamy 
  5. Gdy ciasto będzie zbyt lepkie dodaj odrobinę mąki 
  6. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3 milimetry 
  7. Następnie wytnij prostokąty 
  8. Zwijaj w rożki i układaj na blaszce wyłożonej papierem
  9. Włóż do nagrzanego piekarnika 160 stopni C i piecz około 20 minut na złoty kolor
  10. Po upieczeniu oprósz cukrem pudrem 
  11. Najlepsze są  świeże, ponieważ na zewnątrz są chrupiące a w środku miękkie
 

LUBIĘ I POLECAM ♥♥

Do takich wypieków polecam mąkę Szymanowską uniwersalną.

Jeśli spodobał wam się ten przepis komentujcie, obserwujcie bloga, polecajcie znajomym, odwiedzajcie stronę na facebooku. Słodkie do Słodkiego Facebook oraz na Instagramie Słodkie do Słodkiego Instagram 


Smacznego ♥♥♥






                                                                  Fot: Ewa Barciok

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz